Чорна Ю. О. Визначення кінетичних параметрів для процесу вирощування хлібопекарських дріжджів / Ю. О. Чорна, В. Г. Трегуб // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2015. - 21, № 1. - С. 15-20. - Бібліогр.: 7 назв. - укp.Розглянуто технологічний процес вирощування хлібопекарських дріжджів, що відбуваються в ферментерах циклічним способом за постійного підживлення. Апарати, в яких відбуваються процеси з міжфазними переходами, мають свої особливості, що ускладнюють їх оптимальне керування. Кінетична модель процесу вирощування хлібопекарських дріжджів містить кінетичні параметри, охоплює весь можливий діапазон зміни термодинамічних сил і часових стадій розвитку процесу та враховує те, що циклічний процес може відбуватися як за наявності періоду індукції (латентного періоду), так і за його відсутності. Запропоновано метод визначення кінетичних параметрів, а також визначено регресійні залежності для форм-фактора, який залежить від початкових параметрів процесу та сталої часу, що пов'язана з параметрами, які впливають на швидкість перебігу процесу вирощування хлібопекарських дріжджів. Індекс рубрикатора НБУВ: Л871.5
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ Повний текст Наукова періодика України Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|