Shmal'ko O. O. The study on development of the technology of the syrup with the hepatotropic and choleretic action = Дослідження з розробки технології сиропу гепатотропної та жовчогінної дії / O. O. Shmal'ko, L. I. Vyshnevs'ka, Yu. G. Piskovats'kiy, V. A. Mehalins'kiy // Вісн. фармації. - 2016. - № 3. - С. 54-56. - Бібліогр.: 8 назв. - англ.Серед найнебезпечніших захворювань гепатобіліарної системи (ГБС) і жовчного міхура виділяють хронічні та гострі вірусні гепатити, цироз і фіброз печінки, холестази, холецистит, жирову дистрофію печінки тощо. Незважаючи на велику кількість захворювань та симптомів і синдромів, що їх супроводжують, головними патогенетичними факторами є руйнування гепатоцитів, утворення та відтік жовчі. Розроблений рослинний препарат у формі сиропу за рахунок комбінованого складу має комплексну дію. Проблема застосування у хворих на цукровий діабет та ожиріння вирішується за рахунок використання сорбіту та натурального підсолоджувача трави стевії. Розробка технології сиропу холофіт базується на фізико-хімічних і технологічних властивостях інгредієнтів, що входять до його складу. Основним принципом технології стало одержання основи сиропу - сорбітового концентрату з консервантом, який змішано з концентрованим сумарним водним екстрактом. Визначено критичні стадії технологічного процесу - тривалість і температуру нагрівання, швидкість перемішування, час та умови розчинення інгредієнтів. Індекс рубрикатора НБУВ: Р281.768 + Л663.11
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж14678 Пошук видання у каталогах НБУВ
Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|