 Книжкові видання та компакт-диски  Журнали та продовжувані видання  Автореферати дисертацій  Реферативна база даних  Наукова періодика України  Тематичний навігатор  Авторитетний файл імен осіб
|
Пошуковий запит: (<.>ID=REF-0000635404<.>) |
Загальна кількість знайдених документів : 1
|
Suleimenova Zh. B. Alpha-amylase production from Aspergillus oryzae M in submerged fermentation = Продукування альфа-амілази з Aspergillus oryzae M за умов глибинного культивування / Zh. B. Suleimenova, Zh. K. Saduyeva, Zh. K. Rakhmetova // Biotechnologia Acta. - 2016. - 9, № 4. - С. 77-82. - Бібліогр.: 21 назв. - англ.Мета дослідження - одержання високоактивного штаму-продуцента alpha-амілази на основі іммобілізації гриба Aspergillus oryzae M за умов глибинного культивування за розробленим раніше методом селекції мікроорганізмів. Об'єктами досліджень слугували 8 штамів роду Aspergillus з колекції Інституту мікробіології і вірусології. Первинний відбір активної культури проводили за допомогою якісного методу шляхом вимірювання діаметра зон гідролізу досліджуваними культурами субстрату (крохмалю) на третю добу інкубації за <$E30~symbol Р roman C> (у мм). Найбільшою активністю відзначався штам Aspergillus oryzae M. Проведено тривале культивування відібраного продуцента alpha-амілази Aspergillus oryzae M протягом 42-х діб. Активність alpha-амілази варіювала від 286 до 502 од/мл. Відзначено, що культуральна рідина прозора і не вимагає додаткової фільтрації, легко відділяється від міцелію. Пропонований метод селекції надав змогу підвищити активність альфа-амілази з 321 од/мл (до іммобілізації) до 502 од/мл (після іммобілізації), а також надав змогу зберегти активність культури протягом тривалого періоду часу. Індекс рубрикатора НБУВ: Е521.5*725.111.4
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж100178 Пошук видання у каталогах НБУВ
Повний текст Наукова періодика України
 Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
|