РЕФЕРАТИВНА БАЗА ДАНИХ "УКРАЇНІКА НАУКОВА"
Abstract database «Ukrainica Scientific»


Бази даних


Реферативна база даних - результати пошуку


Вид пошуку
Пошуковий запит: (<.>ID=REF-0000636329<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1

Свідло К. В. 
Наукове обгрунтування використання дієтичних добавок рослинного походження в технологіях кулінарної продукції геродієтичного призначення : автореф. дис. ... д-ра техн. наук : 05.18.16 / К. В. Свідло; Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Харків, 2016. - 44 c. - укp.

Дисертацію присвячено використанню дієтичних домішок рослинного походження під час розробки технології кулінарної продукції та харчових раціонів геродієтичного призначення. Запропоновано наукову концепцію та можливі напрями її реалізації. Науково обгрунтовано й експериментально встановлено можливість проектування технології кулінарної продукції геродієтичного призначення з використанням композицій дієтичних домішок рослинного походження. Вперше визначено раціональні концентрації введення композицій дієтичних домішок рослинного походження у харчові системи геродієтичного призначення, встановлено механізми та закономірності їх утворення. Розроблено технологічні схеми, встановлено механізми регулювання функціонально-технологічних і реологічних властивостей розробленої кулінарної продукції. Вперше одержано закономірності формування якості кулінарної продукції геродієтичного призначення під час її виробництва та зберігання, проведено НАССР-дослідження. Досліджено харчові раціони спеціалізованих геріатричних закладів та установлено невідповідність їх нормам геродієтетики. Запропоновано модель розподілу енергетичної цінності між групами кулінарної продукції в добовому раціоні геродієтичного призначення та створено зразковий харчовий раціон відповідно до вимог ФАО/ВООЗ та України, який апробовано за клінічних умов та впроваджено в спеціалізованих геріатричних закладах і закладах ресторанного господарства України. Доведено соціально-економічну ефективність і розраховано очікувану економічну ефективність від упровадження кулінарної продукції та раціонів геродієтичного призначення.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л99-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА421226 Пошук видання у каталогах НБУВ 
Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
(cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
 
Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського
Відділ наукового формування національних реферативних ресурсів
Інститут проблем реєстрації інформації НАН України

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського