Кушнір І. М. Оцінка якості води та характеристика дезінфікуючих засобів для її обробки : (огляд) / І. М. Кушнір, Г. В. Колодій // Наук.-техн. бюл. Держ. н.-д. контрол. ін-ту вет. препаратів та корм. добавок і Ін-ту біології тварин. - 2015. - Вип. 16, № 1. - С. 245-251. - Бібліогр.: 34 назв. - укp.Висвітлено питання якості води для напування сільськогосподарських тварин і птиці. Доброякісна вода - це той компонент живлення, значення та важливість якого у тваринництві часто недооцінюють. Без неї не відбуваються біохімічні, фізіологічні та фізико-хімічні процеси обміну речовин і енергії. Крім того, вода в організмі транспортує поживні речовини, бере участь у процесах окиснення, гідролізу та інших реакціях міжклітинного обміну, формує середовище для підтримки здорової мікрофлори травного тракту, що забезпечує ефективне розщеплення поживних речовин за оптимальної кількості ферментів. Наявність у воді патогенних та умовно-патогенних мікроорганізмів створює умови для розвитку і поширення шлунково-кишкових захворювань. У зв'язку з вищенаведеним, однією з першочергових проблем ветеринарної медицини, є пошук та розробка нових високоефективних, екологічно чистих, безпечних і доступних для споживача дезінфікуючих засобів для обробки води. Індекс рубрикатора НБУВ: П817.3
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж72108 Пошук видання у каталогах НБУВ Повний текст Наукова періодика України Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|