Поздняков В. В. Создание гибридов сверхсахарной кукурузы с высоким уровнем антиоксидантной активности с использованием тест-системы на основе стабильного радикала DPPH / В. В. Поздняков, Ю. В. Харченко, Л. Я. Харченко, О. В. Анцыферова // Вісн. Полтав. держ. аграр. акад.. - 2016. - № 3. - С. 50-56. - Библиогр.: 24 назв. - рус.Зауважено, що гібриди цукрової і суперцукрової кукурудзи є хорошою сировиною для виробництва функціональних харчових продуктів, зокрема дієтичного та дитячого харчування. Важливими показниками високої якості цих продуктів є підвищений вміст білка і цінного масла, незначна кількість погано засвоюваного кукурудзяного крохмалю і високий вміст антиоксидантів, а також відмінні смакові якості. Наведено дані оцінювання антиоксидантної активності великої групи нових перспективних гібридів суперцукрової кукурудзи середньостиглої групи, створених з метою одержання цінних джерел сировини для консервної промисловості. Значення показника загальної антиоксидантної активності варіювали в широкому інтервалі значень (від 31,8 до 60,4 %, 568,4 - 1 008 мкг/г насіння), що вказує на перспективність використання цього важливого біохімічного параметра в селекції суперцукрової кукурудзи на якість. Індекс рубрикатора НБУВ: П212.2-31
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж69944 Пошук видання у каталогах НБУВ Повний текст Наукова періодика України Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|