РЕФЕРАТИВНА БАЗА ДАНИХ "УКРАЇНІКА НАУКОВА"
Abstract database «Ukrainica Scientific»


Бази даних


Реферативна база даних - результати пошуку


Вид пошуку
Пошуковий запит: (<.>ID=REF-0000641281<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1

Тимчук А. В. 
Розроблення технології заморожених молочно-білкових сумішей з продуктами переробки пшениці : автореф. дис. ... канд. техн. наук : 05.18.04 / А. В. Тимчук; Нац. ун-т харч. технологій. - Київ, 2016. - 22 c. - укp.

Вперше науково обгрунтовано використання крупи манної та екструдованої в складі білково-рослинних сумішей для заморожування - основи для напівфабрикатів з метою зменшення втрат під час розморожування та стабілізації якісних показників. Вперше встановлено, що крупа манна та екструдована незначно знижує кріоскопічну температуру білково-рослинних сумішей через низький вміст моноцукрів у складі продуктів переробки пшениці, що є підставою для застосовування загальноприйнятих параметрів заморожування та розморожування. Методом диференціально-термічного аналізу підтверджено підвищення зв'язаної вологи в білково-рослинних сумішах за рахунок здатності продуктів переробки пшениці утворювати комплексні біополімерні без змін структури. Визначено спектри поглинання сиру кисломолочного нежирного до заморожування та після розморожування і встановлено зміну інтенсивності широкої смуги в області, характерній для валентних коливань Н-зв'язаних ОН- груп, що свідчить про трансформації за дії від'ємних температур. Виявлений ефект підтверджує втрату вологи після розморожування та доводить можливість утримання її рослинними інгредієнтами з вологозв'язувальною здатністю. Вперше встановлено інтенсифікацію процесу термокислотної коагуляції сироваткових білків за рахунок впливу колагенвмісного інгредієнта шляхом запобігання диспергуванню коагульованого альбуміну під час концентрування та осадження пластівців.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л955.3

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА421118 Пошук видання у каталогах НБУВ 
Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
(cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
 
Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського
Відділ наукового формування національних реферативних ресурсів
Інститут проблем реєстрації інформації НАН України

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського