![](/irbis_nbuv/images/db_navy.gif) Книжкові видання та компакт-диски ![](/irbis_nbuv/images/db_navy.gif) Журнали та продовжувані видання ![](/irbis_nbuv/images/db_navy.gif) Автореферати дисертацій ![](/irbis_nbuv/images/db_navy.gif) Реферативна база даних ![](/irbis_nbuv/images/db_navy.gif) Наукова періодика України ![](/irbis_nbuv/images/db_navy.gif) Тематичний навігатор ![](/irbis_nbuv/images/db_navy.gif) Авторитетний файл імен осіб
|
Пошуковий запит: (<.>ID=REF-0000641281<.>) |
Загальна кількість знайдених документів : 1
|
Тимчук А. В. Розроблення технології заморожених молочно-білкових сумішей з продуктами переробки пшениці : автореф. дис. ... канд. техн. наук : 05.18.04 / А. В. Тимчук; Нац. ун-т харч. технологій. - Київ, 2016. - 22 c. - укp.Вперше науково обгрунтовано використання крупи манної та екструдованої в складі білково-рослинних сумішей для заморожування - основи для напівфабрикатів з метою зменшення втрат під час розморожування та стабілізації якісних показників. Вперше встановлено, що крупа манна та екструдована незначно знижує кріоскопічну температуру білково-рослинних сумішей через низький вміст моноцукрів у складі продуктів переробки пшениці, що є підставою для застосовування загальноприйнятих параметрів заморожування та розморожування. Методом диференціально-термічного аналізу підтверджено підвищення зв'язаної вологи в білково-рослинних сумішах за рахунок здатності продуктів переробки пшениці утворювати комплексні біополімерні без змін структури. Визначено спектри поглинання сиру кисломолочного нежирного до заморожування та після розморожування і встановлено зміну інтенсивності широкої смуги в області, характерній для валентних коливань Н-зв'язаних ОН- груп, що свідчить про трансформації за дії від'ємних температур. Виявлений ефект підтверджує втрату вологи після розморожування та доводить можливість утримання її рослинними інгредієнтами з вологозв'язувальною здатністю. Вперше встановлено інтенсифікацію процесу термокислотної коагуляції сироваткових білків за рахунок впливу колагенвмісного інгредієнта шляхом запобігання диспергуванню коагульованого альбуміну під час концентрування та осадження пластівців. Індекс рубрикатора НБУВ: Л955.3
Рубрики:
Шифр НБУВ: РА421118 Пошук видання у каталогах НБУВ Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) ![](/irbis_nbuv/images/info.png) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
|