Чернікова І. Б. Таксономічний аналіз розвитку в обліковій стратегії підприємств ресторанного бізнесу / І. Б. Чернікова, О. О. Кваша, Л. О. Кирильєва // Бізнес Інформ. - 2017. - № 2. - С. 95-102. - Бібліогр.: 10 назв. - укp.Узагальнено та розвинуто методичні прийоми аналізу в межах таксономічного методу в системі стратегічного менеджменту. Розглянуто питання стосовно застосування методики таксономічного аналізу в інформаційній системі підприємств Харківської області та м. Харків. Запропоновано провести дослідження 104 підприємств ресторанного господарства м. Харків і Харківської області та відібрати прибуткові ресторани з річним товарооборотом понад 500 - 1000 тис. грн. Проведений аналіз свідчить про доцільність використання у практичній діяльності підприємств ресторанного бізнесу зарубіжних методик, які базуються на певних видах, прийомах і методах аналізу під час вивчення фінансового стану підприємств. Рекомендовано таксономічний метод, який надає змогу визначити резерви зростання прибутку підприємства для аналізу одержаної інформації, за умови точності її подання, в узагальненому вигляді. Стаття корисна для функціональних структур підприємств, що займаються фінансовим аналізом (фінансового відділу, бухгалтерії, відділів маркетингу, планування тощо). Індекс рубрикатора НБУВ: У052.9(4УКР)242.414
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж14572 Пошук видання у каталогах НБУВ Повний текст Наукова періодика України Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|