Молочко М. В. Фермент пуллуланаза: аналіз різних типів пуллуланаз, їх продуцентів, галузей використання / М. В. Молочко, Н. В. Дехтяренко // Наук. вісті НТУУ "КПІ". - 2016. - № 3. - С. 55-61. - Бібліогр.: 20 назв. - укp.Проведено критичний аналіз літератури, що охоплює головні аспекти створення ферментних препаратів пуллуланази. Мета роботи - визначення перспективних напрямів досліджень у галузі створення пуллуланазних ферментних препаратів. Проаналізовано й узагальнено інформацію щодо галузей використання, джерел одержання, механізму дії, властивостей ферменту пуллуланази, а також способів культивування та методів виділення й очистки ферментного препарату, методів іммобілізації та способів визначення активності ферменту. В результаті аналізу літературних джерел визначено існування великої кількісті лабораторних розробок одержання ферменту пуллуланази та встановлено, що його промислове виробництво як у нашій країні, так і у країнах близького зарубіжжя відсутнє. Окреслено перелік галузей, у яких спостерігається успішне використання пуллуланази. Проведено патентний пошук сучасних продуцентів пуллуланаз та визначено особливості їх культивування. Встановлено найпоширеніші способи одержання очищеної пуллуланази та сучасні методи її іммобілізації, а також способи визначення активності пуллуланази відносно субстрату пуллулану. Зазначено коло світових виробників пуллуланазних ферментних препаратів. Індекс рубрикатора НБУВ: Л870.4
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж16492 Пошук видання у каталогах НБУВ Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) ![](/irbis_nbuv/images/info.png) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|