РЕФЕРАТИВНА БАЗА ДАНИХ "УКРАЇНІКА НАУКОВА"
Abstract database «Ukrainica Scientific»


Бази даних


Реферативна база даних - результати пошуку


Вид пошуку

Kosyk O. I. 
Phenylalanine ammonia-lyase activity and anthocyanin content in different varieties of lettuce under the cadmium influence = Активність фенілаланін аміак-ліази та вміст антоціанів у салаті різних сортів за дії іонів кадмію / O. I. Kosyk, I. M. Khomenko, L. M. Batsmanova, N. Yu. Taran // The Ukr. Biochem. J.. - 2017. - 89, № 2. - С. 85-91. - Бібліогр.: 28 назв. - англ.

Досліджено вплив іонів кадмію на вміст непластидних пігментів - антоціанів та активність основного ензиму їх біосинтезу - фенілаланін аміак-ліази (4.3.1.24) в двох сортах салату посівного (Lactuca sativa L.), що містять різну кількість антоціанів. Встановлено підвищення вмісту антоціанів і зростання активності фенілаланін аміак-ліази впродовж 14-добової експозиції рослин салату обох сортів у розчині нітрату кадмію (0,1 ммоль). Виявлено різницю в рівнях адаптаційної спроможності салату різних сортів за вмістом антоціанів до дії іонів кадмію. За індексами толерантності відзначено швидшу адаптивну відповідь і вищу резистентність у рослин червоного сорту салату, що узгоджується з відповідними змінами вмісту антоціанів і свідчить про їх активну участь у зниженні негативного впливу кадмієвого стресу.


Індекс рубрикатора НБУВ: П241.41

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж21341/а Пошук видання у каталогах НБУВ 
Повний текст  Наукова періодика України 
  Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
 
Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського
Відділ наукового формування національних реферативних ресурсів
Інститут проблем реєстрації інформації НАН України

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського