Levandovskiy L. V. Gradient-continuous yeast cultivation for the alcohol production from molasses = Градієнтно-неперервне культивування дріжджів для виробництва спирту із меляси / L. V. Levandovskiy, V. S. Myhailyk // Biotechnologia Acta. - 2017. - 10, № 3. - С. 50-56. - Бібліогр.: 13 назв. - англ.Мета роботи - створення технологічних умов для інтенсифікації синтезу дріжджів у процесі градієнтно-неперервного культивування. Експериментами на стендовій установці батарейного типу з чотирьох апаратів показано можливість регулювання метаболічної активності продуцента спирту та дріжджів у широких межах залежно від співвідношення кількості меляси, що вводять у другий, третій і четвертий апарати. Досягнуто високе нагромадження дріжджів у середовищі (до 99 г/дм<^>3) шляхом введення меляси за схемою 3:2:1 у кількості, що забезпечує досягнення початкової концентрації сухих речовин наприкінці процесу 26,5 г/100 см<^>3. Доведено, що найбільший економічний коефіцієнт синтезу біомаси з цукрів меляси - 88 г/100 г - спостерігається у разі внесення меляси за схемою 1:2:2,5 за початкової концентрації сухих речовин середовища 12 г/100 см<^>3. Індекс рубрикатора НБУВ: Л872.040.2
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж100178 Пошук видання у каталогах НБУВ
Повний текст Наукова періодика України
![](/irbis_nbuv/images/info.png) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|