РЕФЕРАТИВНА БАЗА ДАНИХ "УКРАЇНІКА НАУКОВА"
Abstract database «Ukrainica Scientific»


Бази даних


Реферативна база даних - результати пошуку


Вид пошуку
Пошуковий запит: (<.>ID=REF-0000658588<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1

Яковлєв О. В. 
Удосконалення процесу соління риби океанічного промислу за допомогою ультразвуку та його апаратурне оформлення : автореф. дис. ... канд. техн. наук : 05.18.12 / О. В. Яковлєв; Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Харків, 2016. - 21 c. - укp.

Теоретично обгрунтовано можливість інтенсифікації процесу соління за допомогою ультразвуку. Розроблено математичну модель впливу ультразвукової обробки на процес внутрішнього масопереносу під час соління риби. Одержано уточнену формулу для розрахунку тривалості соління за умов ультразвукового впливу, яка враховує індивідуальні характерні розміри риби (габаритні розміри і відношення об'єму до площі поверхні), коефіцієнт масовіддачі та коефіцієнт дифузії. Досліджено кінетику дифузії NaCl у риби за умов тузлучного соління. За результатами органолептичних і мікробіологічних досліджень встановлено, що зразки солоної риби відповідають вимогам нормативної документації. Визначено раціональні параметри процесу соління риби за допомогою ультразвукової обробки тривалістю 10 - 15 хв і частотою З0 кГц. Розроблено апарат для соління риби за допомогою ультразвуку. Здійснено комплекс заходів щодо впровадження результатів досліджень у виробництво.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л945.103

Шифр НБУВ: РА422718 Пошук видання у каталогах НБУВ 
Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
(cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
 
Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського
Відділ наукового формування національних реферативних ресурсів
Інститут проблем реєстрації інформації НАН України

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського