Запаренко Г. В. Вивчення показників якості зернового пшеничного і полб'яного хліба під час зберігання / Г. В. Запаренко, С. Г. Олійник, О. В. Самохвалова, М. В. Артамонова // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2016. - 22, № 4. - С. 205-213. - Бібліогр.: 19 назв. - укp.Наведено результати дослідження зміни показників якості під час зберігання зернового полб'яного та пшеничного хліба, виготовленого з використанням ферментних препаратів целюлолітичної, геміцелюлолітичної й окисно-відновної дії Целюлад, Ксилолад і Глюкозооксидаза. Встановлено, що протягом 72 год зберігання дослідні зразки полб'яного та пшеничного хліба краще зберігають свіжість, ніж контрольні, про що свідчать їх вищі органолептичні, структурно-механічні й гідрофільні властивості, менші втрати вологи та нижчі показники кришкуватості. Це пов'язано з підвищенням водопоглинальної та водоутримувальної здатності, а також із поліпшенням структури зернового полб'яного та пшеничного тіста та хліба у результаті біотрансформації некрохмальних полісахаридів і покращання стану білково-протеїназного комплексу зерна під дією Целюладу, Ксилоладу та Глюкозооксидази. Індекс рубрикатора НБУВ: Л83-909
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ
Повний текст Наукова періодика України Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) ![](/irbis_nbuv/images/info.png) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|