РЕФЕРАТИВНА БАЗА ДАНИХ "УКРАЇНІКА НАУКОВА"
Abstract database «Ukrainica Scientific»


Бази даних


Реферативна база даних - результати пошуку


Вид пошуку
Пошуковий запит: (<.>ID=REF-0000659630<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1

Запаренко Г. В. 
Вивчення показників якості зернового пшеничного і полб'яного хліба під час зберігання / Г. В. Запаренко, С. Г. Олійник, О. В. Самохвалова, М. В. Артамонова // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2016. - 22, № 4. - С. 205-213. - Бібліогр.: 19 назв. - укp.

Наведено результати дослідження зміни показників якості під час зберігання зернового полб'яного та пшеничного хліба, виготовленого з використанням ферментних препаратів целюлолітичної, геміцелюлолітичної й окисно-відновної дії Целюлад, Ксилолад і Глюкозооксидаза. Встановлено, що протягом 72 год зберігання дослідні зразки полб'яного та пшеничного хліба краще зберігають свіжість, ніж контрольні, про що свідчать їх вищі органолептичні, структурно-механічні й гідрофільні властивості, менші втрати вологи та нижчі показники кришкуватості. Це пов'язано з підвищенням водопоглинальної та водоутримувальної здатності, а також із поліпшенням структури зернового полб'яного та пшеничного тіста та хліба у результаті біотрансформації некрохмальних полісахаридів і покращання стану білково-протеїназного комплексу зерна під дією Целюладу, Ксилоладу та Глюкозооксидази.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л83-909

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 
Повний текст  Наукова періодика України 
Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
(cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
 
Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського
Відділ наукового формування національних реферативних ресурсів
Інститут проблем реєстрації інформації НАН України

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського