РЕФЕРАТИВНА БАЗА ДАНИХ "УКРАЇНІКА НАУКОВА"
Abstract database «Ukrainica Scientific»


Бази даних


Реферативна база даних - результати пошуку


Вид пошуку
Пошуковий запит: (<.>ID=REF-0000668128<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1

Kocatepe D. 
Microbiological investigation of wild, cultivated mussels (Mytilus galloprovincialis L. 1819) and stuffed mussels in Sinop - Turkey = Мікробіологічне дослідження диких, культивованих (Mytilus galloprovincialis L. 1819) і фаршированих мідій / D. Kocatepe, G. Taskaya, H. Turan, Ya. Kaya // Ukr. Food J.. - 2016. - 5, № 2. - С. 299-305. - Бібліогр.: 7 назв. - англ.

Досліджено мікробіологічні властивості диких і культивованих мідій, а також фаршированих мідій, які продаються в ресторанах і вуличних торговельних точках в серпні та вересні у м. Синоп. За допомогою стандартних процедур досліджено 68 зразків мідій (Mytilus galloprovincialis L. 1819), а також фаршировані мідії, в яких визначено загальний вміст аеробних мезофільних бактерій (ЕМБ), бактерій Coliform, Escherichia coli і Vibrio spp. Відбір проб для мікробіологічного аналізу проведено за асептичних умов. Усі мікробіологічні аналізи проводилися триразово. Початкові показники сумарної кількості АМБ, коліформних бактерій, E. coli в диких і культивованих мідіях в серпні склали, відповідно, 4,04 і 3,55 ln КОЕ/г; 3,69 і 3,09 ln КОЕ/г; 0,59 і 0,39 ln КОЕ/г. Загальна кількість бактерій, коліформних бактерій і бактерій Vibrio spp. в диких мідіях була вищою, ніж у культивованих. У культивованих мідіях бактерій Vibrio spp. виявлено не було. Загальна кількість АМБ, коліформних бактерій і бактерій E. coli у фаршированих мідіях, які продавалися у вуличних торговельних точках у серпні, перевищувала цей показник для фаршированих мідій, що продавалися в ресторанах у цей же час. У вересні бактерії E. coli не були виявлені в зразках фаршированих мідій, які продавалися як у ресторанах, так і у вуличних торговельних точках. У серпні та вересні вміст аеробних бактерій у зразках фаршированих мідій не перевищував допустимих граничних значень (6 ln КОЕ/г). Бактерії Vibrio spp. виявлено у всіх зразках фаршированих мідій, крім тих, які продавалися у вуличних торгових точках у вересні. Фаршировані мідії були приготовлені з диких мідій і загальний вміст АМБ, коліформних бактерій і бактерій E. coli у них перевищував вміст цих же бактерій у диких мідіях. Зроблено висновки, що бактерії E. coli не були виявлені в фаршированих мідіях, які продавалися в ресторанах в серпні та вересні, а бактерії Vibrio spp. були виявлені в 27 із 48 зразків фаршированих мідій, які продавалися в ресторанах і вуличних торговельних точках.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л949.2 + Р123.85

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж43715 Пошук видання у каталогах НБУВ 
Повний текст  Наукова періодика України 
  Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
 
Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського
Відділ наукового формування національних реферативних ресурсів
Інститут проблем реєстрації інформації НАН України

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського