РЕФЕРАТИВНА БАЗА ДАНИХ "УКРАЇНІКА НАУКОВА"
Abstract database «Ukrainica Scientific»


Бази даних


Реферативна база даних - результати пошуку


Вид пошуку
Пошуковий запит: (<.>ID=REF-0000670518<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1

Ivanova T. 
Effect of meat product with onion skin extract on metabolic profile in SHR = Вплив м'ясного продукту з екстрактом лушпиння цибулі на метаболічний профіль щурів лінії SHR / T. Ivanova, Yu. Goshovska, L. Peshuk, M. Romanenko, R. Fedichkina, V. Sagach, L. Sineok, I. Shapoval // Ukr. Food J.. - 2017. - 6, № 1. - С. 84-90. - Бібліогр.: 21 назв. - англ.

Для годування тварин використано м'ясний продукт з екстрактом лушпиння цибулі або кверцетину у еквівалентній дозі 2,25 мг кверцетину. Шестимісячні щури з генетично детермінованою артеріальною гіпертензією (SHR) на високофруктозній дієті (25 %-а концентрація фруктози у питній воді) використані для моделювання метаболічних порушень. Через 3 міс годування вміст глюкози вимірювали в артеріальній крові за допомогою датчиків на основі амперометричного вимірювання. Ліпідний профіль плазми візначено за ферментативними колориметричними реакціями. Рівень глюкози в крові у SHR без дієтичних інтервенцій (група II) був на 59 % вищим, ніж у контрольній групі. Високофруктозна дієта у SHR (група III) підвищувала рівень глюкози на 5 % у порівнянні з SHR групи II, які споживали питну водопровідну воду. М'ясний продукт із кверцетином не впливав на рівень глюкози крові у SHR на високофруктозній дієті (група IV) у порівняно з SHR груп II і III. У SHR на високофруктозній дієті, які отримували м'ясний продукт з екстрактом лушпиння цибулі (група V), рівень глюкози в крові мав тенденцію до зниження у порівняно з SHR групи III. Загальний холестерин мав тенденцію до збільшення в групі II у порівняно з контролем. У SHR групи III загальний холестерин був вищим, ніж у контролі, однак не відрізнявся від показника SHR групи II, які споживали питну водопровідну воду. У групах IV і V загальний холестерин був також значно вищим, ніж у контрольній групі. Підвищення загального холестерину у SHR груп IV і V пов'язано зі збільшенням холестерину ліпопротеїнів високої густини (ЛПВГ), оскільки рівень не-ЛПВГ холестерину у них холестерину ЛПВГ, у порівнянні з SHR групи II. Збільшення холестерину ЛПВГ також спостерігалося у SHR, які отримували м'ясний продукт із очищеним порошком кверцетину, у порівняно із SHR групи II.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р415.2-29 + Р252.65

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж43715 Пошук видання у каталогах НБУВ 
Повний текст  Наукова періодика України 
Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
(cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
 
Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського
Відділ наукового формування національних реферативних ресурсів
Інститут проблем реєстрації інформації НАН України

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського