Герасимчук Л. О. Екологічна оцінка якості овочевої продукції агроселітебних територій приміської зони м. Житомира / Л. О. Герасимчук, Р. А. Валерко // Агроекол. журн.. - 2017. - № 3. - С. 76-82. - Бібліогр.: 10 назв. - укp.Встановлено, що овочева продукція, вирощена у межах агроселітебних ландшафтів с. Тетерівки (Житомирська обл.), є забрудненою кадмієм, цинком і свинцем. Максимальний вклад у загальну експозицію забруднювачів, що надходять у продукти харчування, вносить картопля (73 - 86 %), друге місце належить петрушці листковій, третє - буряку столовому та моркві столовій. Перевищення коефіцієнта небезпеки зафіксовано лише щодо свинцю. Загальний рівень неканцерогенного ризику становить 1,052 для рівня медіани і 1,617 для рівня 90-го процентиля. Сумарний рівень канцерогенного індивідуального ризику від Pb і Cd становить <$E5,44~cdot~10 sup -4> - для медіанних значень і <$E7,52~cdot~10 sup -4> - для 90-го процентиля, що за міжнародною шкалою оцінюється як напружений. Індекс рубрикатора НБУВ: П24-27
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж23660 Пошук видання у каталогах НБУВ Повний текст Наукова періодика України Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|