РЕФЕРАТИВНА БАЗА ДАНИХ "УКРАЇНІКА НАУКОВА"
Abstract database «Ukrainica Scientific»


Бази даних


Реферативна база даних - результати пошуку


Вид пошуку
Пошуковий запит: (<.>ID=REF-0000671699<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1

da S. Lazzarotto S. R. 
Induced effects by oxidation with potassium permanganate on the thermal, morphological, colorimetric and pasting properties of corn starch = Індукований вплив шляхом окиснення перманганатом калію на теплові, морфологічні, колориметричні та склеювальні властивості кукурудзяного крохмалю / S. R. da S. Lazzarotto, C. D. Bet, P. S. Hornung, M. Lazzarotto, E. Schnitzler // Ukr. Food J.. - 2017. - 6, № 2. - С. 197-210. - Бібліогр.: 28 назв. - англ.

Натуральні крохмалі є найбільш споживаними полісахаридами в раціоні людини. Вони використовуються в ряді галузей промисловості: харчовій, текстильній, фармацевтичній тощо. Однак через деякі обмеження крохмалі мають бути модифіковані хімічно. Кукурудзяний крохмаль, модифікований стандартними розчинами перманганату калію (KMnO4), проаналізовано за допомогою одночасного термогравіметричного диференціального термічного аналізу, диференціальної сканувальної калориметрії, швидкого віскоамілографічного аналізу, польової емісійної гарматно-сканувальної електронної мікроскопії та енергетичної дисперсійної спектроскопії, дифракційної рентгенодифракції та колориметричного аналізу. Кукурудзяний крохмаль окислювався KMnO4 у різних концентраціях (0,01, 0,02 і 0,05 моль mol L<^>-1) за pH 6,0 протягом 1 год. Після фільтрування, промивання та висушування за 40 <^>oC протягом 24 год, досліджено властивості зразків. Термогравіметричні криві показали ендотермічний пік, пов'язаний з випаровуванням води та 2 екзотермічних піки, які відносяться до розкладання й окиснення органічної речовини до утворення золи. Спостерігався період стабільності, який зменшувався після модифікації. Жалатинізація окисненого крохмалю відбувалася за більш високих пікових температур. В'язкість зразків була значно зменшена, а відносна кристалічність збільшувалася пропорційно використаній концентрації окиснювача. Вміст марганцю та калію під час модифікації збільшувався. Після окиснення морфологічні зміни не спостерігалися, однак потемніння зразків відбувалося через наявність калію і марганцю, виявлених за допомогою енергетично дисперсійної спектроскопії. Зроблено висновок, що одержана плинна паста з низькою тенденцією ретроградації свідчить про доцільність застосування окисненого крохмалю в різних галузях промисловості.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л851.2-106

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж43715 Пошук видання у каталогах НБУВ 
  Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
 
Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського
Відділ наукового формування національних реферативних ресурсів
Інститут проблем реєстрації інформації НАН України

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського