РЕФЕРАТИВНА БАЗА ДАНИХ "УКРАЇНІКА НАУКОВА"
Abstract database «Ukrainica Scientific»


Бази даних


Реферативна база даних - результати пошуку


Вид пошуку
Пошуковий запит: (<.>ID=REF-0000671740<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1

Drobot V. 
Nutritional value and consumer properties of bakery products with fructose for diabetic nutrition = Харчова цінність і споживчі властивості булочних виробів із фруктозою для діабетичного харчування / V. Drobot, A. Shevchenko // Ukr. Food J.. - 2017. - 6, № 3. - С. 480-493. - Бібліогр.: 20 назв. - англ.

Харчова цінність і споживчі властивості є визначальними для оцінки якості виробів, привабливих для споживача. Досліджено ці характеристик у виробах діабетичного спрямування. Тісто готували безопарним способом за розробленими рецептурами. Характеристики визначали за органолептичними показниками за допомогою методу експертної оцінки; структурно-механічні властивості м'якушки - на автоматизованому пенетрометрі; ступінь збереження свіжості - за показниками кришкуватості та вологоутримання; розподіл і форми зв'язку вологи - за допомогою диференційно-термічного аналізу на дериватографі; вміст ароматичних речовин - за кількістю бісульфітзв'язувальних сполук. Діабетичні хлібобулочні вироби, що виготовляються за поширеними рецептурами, мають невисоку харчову цінність і малий термін зберігання без втрати свіжості. Експертна оцінка розроблених діабетичних виробів "Булочний виріб 1" і "Булочний виріб 2", збагачених складовими казеїну, порошком топінамбуру, клітковини висівок гречки, цитратами кальцію, магнію, цинку та заліза підтвердила покращання органолептичних якостей виробів у разі внесення цієї сировини. Визначенням деформації м'якушки та гідрофільних властивостей встановлено, що розроблені види виробів повільніше черствіють унаслідок підвищення водопоглинальної здатності. Це корелює з кращим збереженням ними зв'язаної вологи під час зберігання. Досліджувані вироби у порівнянні з контролем містять більше ароматичних сполук як у скоринці, так і в м'якушці. Розрахунок харчової цінності виробів показав значне підвищення вмісту поживних речовин у зразках із добавками.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л837

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж43715 Пошук видання у каталогах НБУВ 
Повний текст  Наукова періодика України 
Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
(cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
 
Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського
Відділ наукового формування національних реферативних ресурсів
Інститут проблем реєстрації інформації НАН України

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського