РЕФЕРАТИВНА БАЗА ДАНИХ "УКРАЇНІКА НАУКОВА"
Abstract database «Ukrainica Scientific»


Бази даних


Реферативна база даних - результати пошуку


Вид пошуку
Пошуковий запит: (<.>ID=REF-0000673671<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1

Мотузка Ю. 
Розчинність продуктів для ентерального харчування / Ю. Мотузка, О. Романенко, С. Казаченко // Техн. науки та технології. - 2017. - № 4. - С. 203-209. - Бібліогр.: 10 назв. - укp.

Враховуючи багатокомпонентність складу розроблених продуктів, необхідним є дослідження їх здатності до розчинення. Відзначено візуалізацію різних за розмірами частинок, які представлені складовими компонентами продуктів (білком молочної сироватки, амінокислотами, вуглеводами, жировою складовою, вітамінними та мінеральними комплексами тощо). За результатами проведеного дослідження визначено, що найбільшими за середніми розмірами частинок досліджуваних продуктів є фракції: від 51 до 90 мкм, від 91 до 110 мкм та від 111 - 130 мкм, а у контрольних зразках переважають фракції з більшим розміром частинок (від 130 до 350 мкм). Встановлено, що фракції розміром до 29 мкм наявні лише у продуктах "Vitalprod-Renal" (1,7 %) та "Vitalprod-Diabet" (10,5 %). У процесі проведення досліджень розчинності продуктів встановлено, що найбільше значення показника відносної швидкості розчинення при температурі води 50 - 60 <$E symbol Р>С, мають досліджувані продукти "Vitalprod-Combi", "Vitalprod-Diabet", "Vitalprod-Renal", дещо нижчий показник швидкості розчинення у продукті "Vitalprod-Forte" - 86 %. Індекс розчинності досліджуваних зразків продуктів коливається від 0,08 см<^>3 до 0,17 см<^>3 сирого осаду в контрольному зразку 2. Таким чином, встановлені раціональні параметри розчинення продуктів для ентерального харчування: температура - 15 - 60 <$E symbol Р>С для відновлення підготовленою питною водою у співвідношенні "продукт-вода" 1:4.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р351

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж101341 Пошук видання у каталогах НБУВ 
Повний текст  Наукова періодика України 
Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
(cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
 
Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського
Відділ наукового формування національних реферативних ресурсів
Інститут проблем реєстрації інформації НАН України

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського