Рудніченко Є. М. Продовольча безпека України: стан, загрози, перспективи / Є. М. Рудніченко, Н. І. Гавловська // Бізнес Інформ. - 2017. - № 8. - С. 178-182. - Бібліогр.: 12 назв. - укp.Проаналізовано існуючі підходи до нормативного трактування категорії "продовольча безпека". Запропоновано авторське визначення поняття "продовольча безпека", під яким необхідно розуміти стан забезпечення суспільства продуктами харчування належної якості в достатньому обсязі. Сформовано авторський підхід стосовно доцільності застосування якісних параметрів оцінювання продовольчої безпеки та критичного ставлення до кількісних показників. Наведено індекс продовольчої безпеки та рейтинг України протягом 2012 - 2016 рр. з акцентуванням уваги на негативних тенденціях і змінах. Представлено детальну характеристику основних показників продовольчої безпеки України за 2016 р. за трьома напрямами, а саме: фінансова доступність продовольства; фізична доступність продовольства; якість та безпека продовольства. Визначено сильні та слабкі сторони, що притаманні продовольчій безпеці України, основні загрози у сфері забезпечення продовольчої безпеки, а також наведено основні перспективи. Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)320-982-995
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж14572 Пошук видання у каталогах НБУВ Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|