РЕФЕРАТИВНА БАЗА ДАНИХ "УКРАЇНІКА НАУКОВА"
Abstract database «Ukrainica Scientific»


Бази даних


Реферативна база даних - результати пошуку


Вид пошуку
Пошуковий запит: (<.>ID=REF-0000678179<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1

Kharchenko Ye. 
Yield of intermediate products in the drought process of wheat milling = Вихід проміжних продуктів в драному процесі сортового помелу пшениці / Ye. Kharchenko, A. Sharan, O. Yeremeeva, L. Novak // Ukr. Food J.. - 2017. - 6, № 4. - С. 603-617. - Бібліогр.: 20 назв. - англ.

З метою визначення виходу проміжних продуктів подрібнення досліджено процес крупоутворення у процесі помелу пшениці в сортове борошно. На перших трьох драних системах (ДС) відбиралися проміжні продукти подрібнення під вальцями та просіювалися з метою визначення режиму роботи систем, а потім проходові фракції просіювалися на ситах з метою визначення виходу окремих фракцій продуктів. Результати досліджень надавалися як залежність "загальний добуток - вихід фракції". Вихід усіх продуктів подрібнення на першій ДС залежності від режиму подрібнення має нелінійний характер. На другій ДС лінійний характер має лише залежності виходу дрібної крупки та дунстів, а вихід крупної та середньої крупки, а також борошна має нелінійний характер. На третій ДС крупній залежність виходу продуктів від їх режиму подрібнення всі продукти подрібнення крім залежності виходу дрібної крупки мають нелінійний характер. На третій ДС дрібній лінійні залежності виходу продуктів від режиму подрібнення мають лише дунсти та борошно, решта продуктів мають нелінійний характер. За збільшення загального добутку проміжних продуктів подрібнення від 29,4 до 56,6 % на I ДС спостерігався екстремум виходу крупної крупки при 40,0 %. На II ДС за збільшення загального добутку проміжних продуктів подрібнення від 46,5 до 72,0 % спостерігався екстремум виходу середньої крупки при 60,0 %. На III ДС крупній за загального добутку проміжних продуктів подрібнення від 11,9 до 40,6 % спостерігався екстремум виходу дунстів при 35,5 %. За збільшення загального добутку проміжних продуктів подрібнення на III ДС дрібній від 22,6 до 47,9 % спостерігався екстремум виходу дрібної крупки при 46,4 %. Отримані екстремуми є оптимальними значеннями виходів продуктів трьох ДС. Зроблено висновки, що залежності виходу окремих фракцій продуктів подрібнення зерна пшениці надають можливість розрахувати кількісні баланси сортових помелів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л822.02

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж43715 Пошук видання у каталогах НБУВ 
Повний текст  Наукова періодика України 
Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
(cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
 
Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського
Відділ наукового формування національних реферативних ресурсів
Інститут проблем реєстрації інформації НАН України

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського