Радченко О. М. Поліморфізм сортів м'якої пшениці за локусами низькомолекулярних глютенінів / О. М. Радченко // Физиология растений и генетика. - 2018. - 50, № 1. - С. 66-76. - Бібліогр.: 15 назв. - укp.За допомогою алель-специфічних праймерів аналізом полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР) визначено алельний склад локусів Glu-A3, Glu-B3, Glu-D3 35 сортів м'якої пшениці. В локусі Glu-A3 виявлено два алелі: Glu-A3d, Glu-А3с, переважав алель Glu-A3с, в локусі Glu-B3 - чотири алелі: Glu-B3b, Glu-B3j, Glu-B3g, Glu-B3d, переважав алель Glu-В3b. Визначено показник седиментації борошна в досліджених зразках. У зразках з алелем Glu-B3g середній показник седиментації становив 85, у зразках з алелем Glu-B3b - 80. Алелі локусу Glu-B3 можна розділити за їх впливом на показник седиментації: g >> b >> j. Індекс рубрикатора НБУВ: П212.1-36
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж61831 Пошук видання у каталогах НБУВ Повний текст Наукова періодика України Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|