РЕФЕРАТИВНА БАЗА ДАНИХ "УКРАЇНІКА НАУКОВА"
Abstract database «Ukrainica Scientific»


Бази даних


Реферативна база даних - результати пошуку


Вид пошуку
Пошуковий запит: (<.>ID=REF-0000680299<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1

Бойко В. С. 
Визначення параметрів течії в'язко-пластичної рідини при об'ємному формуванні харчових продуктів / В. С. Бойко, В. Г. Тарасенко, А. М. Муравйов // Пр. Тавр. держ. агротехнол. ун-ту. - 2018. - Вип. 18, т. 1. - С. 318-325. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.

Мета роботи - визначення параметрів течії в'язко-пластичної рідини у разі об'ємного формування харчових продуктів на підставі експериментальних досліджень. Для проведення досліджень витікання в'язко-пластичного продукту (ВПП) із наконечника (сопла) головки об'ємного формувача розроблено та виготовлено експериментальну установку (прототип головки формувача зі змінними наконечниками). Аналізуючи отримані графіки відзначено, що крива течії в'язкопластичного матеріалу <$E tau~=~f( gamma )> у початковий період різко зростає зі збільшенням швидкості зсуву. Потім, починаючи з деяких значень <$E gamma>, напруга зсуву починає стабілізуватися (вирівнюватися). Це говорить про те, що бажано, щоб необхідні параметри технологічного процесу перебували в зоні стабілізації кривої. В'язкість пластичного продукту зі збільшенням швидкості зсуву спочатку незначно знижується. За подальшого збільшення швидкості зсуву значення в'язкості починають зменшуватися і ВПП за своїми властивостями наближається до неньютоновської рідини. Щоб зберегти властивості ВПП, потрібно, щоб в'язкість продукту та швидкість витікання були збалансованими і відповідали продуктивності апарата.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л812.9-5

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69443 Пошук видання у каталогах НБУВ 
Повний текст  Наукова періодика України 
Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
(cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
 
Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського
Відділ наукового формування національних реферативних ресурсів
Інститут проблем реєстрації інформації НАН України

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського