Vitkova Tsv. Medical evaluation of hazard analysis and critical control point systems effectiveness in the production of high-risk foods = Медична оцінка ефективності системи аналізу ризиків і критичних контрольних точок у виробництві продуктів з високим ступенем ризику / Tsv. Vitkova, R. Enikova, M. Stoynovska // Журн. клініч. та експерим. мед. дослідж.. - 2018. - 6, № 1. - С. 73-80. - Бібліогр.: 9 назв. - англ.Відповідно до чинного європейського законодавства, відповідальність за безпеку харчових продуктів несуть виробники і продавці продуктів харчування. Впровадження та функціонування системи НАССР націлено на досягнення серйозних медичних цілей: захисту здоров'я споживачів, мінімізації ризику зараження харчовими токсикогенами, інфекцій і інтоксикацій, пов'язаних з харчовими продуктами, як щодо хімічного забруднення і добавок, так і для інших специфічних факторів ризику. Цей підхід є повністю превентивним. Сучасний досвід показав численні упущення і розбіжності в розробці і функціонуванні НАССР з урахуванням реального ступеня небезпеки. Наведено результати критичного аналізу ефективності системи НАССР у виробництві кондитерських, кулінарних виробів, пастеризованих продуктів переробки яєць, стерилізованих консервів і т. д., які вказують на основні недоліки в аналізі ризиків, відповідність критичних точок, коригувальні дії та процедури перевірки. Запропоновано рекомендації щодо оптимізації взаємин між виробниками й органами контролю, спрямовані на усунення встановлених системних невідповідностей. Індекс рубрикатора НБУВ: П817.2
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж69231/мед. Пошук видання у каталогах НБУВ
Повний текст Наукова періодика України
![](/irbis_nbuv/images/info.png) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|