Кляченко О. Л. Особливості накопичення пектинових речовин у коренеплодах буряків цукрових (Beta vulgaris L.) / О. Л. Кляченко // Физиология растений и генетика. - 2018. - 50, № 3. - С. 253-262. - Бібліогр.: 25 назв. - укp.Досліджено динаміку біосинтезу різних форм пектинових речовин у коренеплодах буряків цукрових у процесі онтогенезу, визначено фазу максимального нагромадження водорозчинного пектину і протопектину. Встановлено значні генотипні відміни за вмістом пектинових речовин у коренеплодах буряків цукрових української і закордонної селекції, високий кореляційний зв'язок між формуванням цукристості й нагромадженням протопектину та суми пектинових речовин. Вивчено закономірності зміни вмісту пектинових речовин, показників технологічної якості і стійкості за тривалого зберігання коренеплодів. Найстійкішими виявилися сорти та гібриди української селекції. Зроблено припущення, що пектинові речовини позитивно впливають на стійкість коренеплодів за їх зберігання до переробки. Індекс рубрикатора НБУВ: П215.2-272.5
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж61831 Пошук видання у каталогах НБУВ
Повний текст Наукова періодика України Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) ![](/irbis_nbuv/images/info.png) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|