Макаренко Є. В. Дослідження антагоністичних властивостей хліба з функціональними харчовими добавками / Є. В. Макаренко, К. Ю. Покойовець, Н. М. Грегірчак // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2017. - 23, № 2. - С. 37-42. - Бібліогр.: 12 назв. - укp.Досліджено мікробіологічну стійкість хлібобулочних виробів з додаванням екстракту шипшини, сорбіту й пробіотичної плівки методом провокаційного тестування. Показано, що при додаванні до хліба зазначених функціональних добавок площа ураження його мікроорганізмами-збудниками псування хліба (Bacillus subtilis БТ-2, Penicillium chrysogenum Ф-7, Aspergillus niger Р-3) зменшується. Встановлено, що хліб з екстрактом шипшини і пробіотичним покриттям зберігає характерні властивості, також збільшується термін його зберігання. Індекс рубрикатора НБУВ: Л83-32
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ
Повний текст Наукова періодика України Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) ![](/irbis_nbuv/images/info.png) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|