Бондаренко Ю. В. Використання урбечу з насіння льону у виробництві пшеничного хліба / Ю. В. Бондаренко, В. І. Дробот, О. А. Білик, Я. І. Білас // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2017. - 23, № 3. - С. 228-237. - Бібліогр.: 8 назв. - укp.Представлено порівняльну оцінку хімічного складу урбечу насіння льону та пшеничного борошна, досліджено вплив урбечу на якість хліба у разі включення його до рецептури. Відзначено, що введення до рецептури хлібобулочних виробів урбечу насіння льону надає змогу збагатити їх такими фізіологічно-функціональними інгредієнтами, як білки з повноцінним аміно-кислотним складом, поліненасичені жирні кислоти, харчові волокна, з яких значна частина водорозчинні, вітаміни, мікро- та макроелементи, лігнани. Встановлено, що додання в тісто урбечу з насіння льону призводить до зменшення кількості сирої клейковини, її гідратаційної здатності, розтяжності, збільшення її пружності, що обумовлює його вплив на формування об'єму тістових напівфабрикатів і готових виробів. Індекс рубрикатора НБУВ: Л838-3
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ Повний текст Наукова періодика України Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|