РЕФЕРАТИВНА БАЗА ДАНИХ "УКРАЇНІКА НАУКОВА"
Abstract database «Ukrainica Scientific»


Бази даних


Реферативна база даних - результати пошуку


Вид пошуку
Пошуковий запит: (<.>ID=REF-0000695426<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1

Грегірчак Н. М. 
Мікробіологічний аналіз вершкових кремів зниженої жирності / Н. М. Грегірчак, О. О. Українець, Ю. П. Звягінцева-Семенець, О. В. Кобилінська, Ю. В. Камбулова // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2017. - 23, № 3. - С. 238-245. - Бібліогр.: 8 назв. - укp.

Наведено результати мікробіологічного аналізу кремів для оздоблення тортів і тістечок із вершків коров'ячих жирністю 20 %. На кожному етапі досліджень зразків контролювалися загальна кількість МАФАМ, пліснявих грибів і дріжджів, спороутворювальних бактерій групи кишкової палички як показник мікробіологічної безпеки. Встановлено мікробіологічну чистоту кремів протягом 48 год незалежно від температури (зберігання - 6 +- 2 <$E symbol Р>C або споживання - 22 +- 2<$E symbol Р>C), що перевищує норми стандарту в декілька разів. Це досягається завдяки введенню гідроколоїдів - альгінату натрію і j-карагенану, які здатні зв'язувати вільну воду, зменшуючи її активність.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л865.1/9

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 
Повний текст  Наукова періодика України 
Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
(cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
 
Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського
Відділ наукового формування національних реферативних ресурсів
Інститут проблем реєстрації інформації НАН України

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського