Грегірчак Н. М. Мікробіологічний аналіз вершкових кремів зниженої жирності / Н. М. Грегірчак, О. О. Українець, Ю. П. Звягінцева-Семенець, О. В. Кобилінська, Ю. В. Камбулова // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2017. - 23, № 3. - С. 238-245. - Бібліогр.: 8 назв. - укp.Наведено результати мікробіологічного аналізу кремів для оздоблення тортів і тістечок із вершків коров'ячих жирністю 20 %. На кожному етапі досліджень зразків контролювалися загальна кількість МАФАМ, пліснявих грибів і дріжджів, спороутворювальних бактерій групи кишкової палички як показник мікробіологічної безпеки. Встановлено мікробіологічну чистоту кремів протягом 48 год незалежно від температури (зберігання - 6 +- 2 <$E symbol Р>C або споживання - 22 +- 2<$E symbol Р>C), що перевищує норми стандарту в декілька разів. Це досягається завдяки введенню гідроколоїдів - альгінату натрію і j-карагенану, які здатні зв'язувати вільну воду, зменшуючи її активність. Індекс рубрикатора НБУВ: Л865.1/9
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ Повний текст Наукова періодика України Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|