РЕФЕРАТИВНА БАЗА ДАНИХ "УКРАЇНІКА НАУКОВА"
Abstract database «Ukrainica Scientific»


Бази даних


Реферативна база даних - результати пошуку


Вид пошуку
Пошуковий запит: (<.>ID=REF-0000696761<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1

Лопухова М. А. 
Якість соку та вина з винограду Ароматний та Каберне Совіньйон за обробки лози біопрепаратом АгроМар / М. А. Лопухова, О. Б. Паузер, І. П. Якуба, М. М. Артюх // Мікробіологія і біотехнологія. - 2018. - № 4. - С. 42-50. - Бібліогр.: 11 назв. - укp.

Мета роботи - з'ясувати вплив обробки рослин винограду біопрепаратом агромар на сік виноматеріалів та вина сортів Ароматний та Каберне Совіньон. Препарат агромар - біофугіцид на основі Trichoderma lignorum, що володіє потрійним біологічним спектром дії: біозахист, біостимуляція і біодобриво. Дослідження проводили в 2016 - 2017 рр. у виноградниках і лабораторії фізіології відділу розмноження ННЦ "ІВіВ ім. В. Є. Таїрова". Польові досліди проводили на технічних сортах Ароматний та Каберне Совіньон. У період вегетації дослідні кущі обприскували розчином агромару за концентрації 0,3 л/10 л води (дрібнодисперсне обприскування), 4 рази. Збір урожаю проводили в першу декаду вересня. Цукристість соку винограду визначали за методом Бертрана. Кислотність - титрометричним методом. Вино виготовлено на базі винзаводу Інституту ім. В. Є. Таїрова. Вміст металів визначали за допомогою методу атомноабсорбційної спектрофотометрії. Показано, що обробка агромаром підвищує якість соку, а саме: підвищення цукристості та зниження кислотності протягом 2-х років у обох сортів, як у білому з винограду Ароматний, так і червоному з Каберне Совіньйон. Обробка агромаром покращує органолептичні показники якості вина і колір, смак та аромат, які підвищують дегустаційну оцінку білого вина на 0,1 бала, червоного - на 0,6 та 1,0 бали у 2016 та 2017 рр., відповідно. Обробка біопрепаратом підвищує вміст заліза та марганцю у білому вині з винограду Ароматний та червоному вині з винограду Каберне Совіньйон, а також знижує до двох разів вміст важких металів цинку та міді. Висновки: можна стверджувати, що біопрепарат агромар позитивно впливає на якість соку та вина, а також покращує мікроелементний склад вина.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л874.1/9-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж25976 Пошук видання у каталогах НБУВ 
Повний текст  Наукова періодика України 
Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
(cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
 
Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського
Відділ наукового формування національних реферативних ресурсів
Інститут проблем реєстрації інформації НАН України

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського