Гримак А. В. Відстеження безпеки харчових продуктів на ринку продовольства у системі "виробник - споживач" : (огляд) / А. В. Гримак // Наук.-техн. бюл. Держ. н.-д. контрол. ін-ту вет. препаратів та корм. добавок і Ін-ту біології тварин. - 2016. - Вип. 17, N 2. - С. 302-305. - Бібліогр.: 3 назв. - укp.Курс на інтеграцію з європейськими країнами вимагає від економіки України забезпечення параметрів світових стандартів якості і безпечності продукції, і, в першу чергу, харчової. Саме за таких умов продовольча продукція зможе стати конкурентоспроможною на споживчому ринку. Якість і безпека харчових продуктів є пріоритетом на всіх етапах продовольчого ланцюга, від сировини, виробництва, постачання, до її зберігання і споживання. Чіткі регуляторні механізми контролю за забезпеченням якості і безпечності харчових продуктів закладені у стандартах HАССP. В цих стандартах найбільш прийнятною є система менеджменту безпеки продуктів харчування, аналізу ризиків і результатів контролю в критичних точках технологічного ланцюга, відстеження цих параметрів. Стандарти HАССP включають, або супроводжуються належною виробничою практикою (НВП-GМР), належною практикою по гігієні (НПГ-GHP), належною сільськогосподарською практикою (GAP). Індекс рубрикатора НБУВ: Л80я86 + У9(4УКР)421.51-995
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж72108 Пошук видання у каталогах НБУВ Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|