Сукманов В. О. Дослідження процесу екстрагування виннокислих сполук із виноградних вичавок субкритичною водою / В. О. Сукманов, В. Л. Зав'ялов, А. І. Маринін // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2017. - 23, 5 (ч. 2). - С. 66-77. - Бібліогр.: 14 назв. - укp.Описано розроблений спосіб одержання виннокислих сполук з виноградних вичавок. Характерною особливістю запропонованого способу є екстрагування виноградних вичавок у середовищі субкритичної води. Представлено результати експериментальних досліджень загальної кислотності в перерахунку на винну кислоту екстрактів виноградних вичавок, одержаних у середовищі субкритичної води. Екстрагування проводили в умовах діапазону температур t = (100 - 160<$E symbol Р>C), тиску P = 12 МПа, експозиції від 30 до 90 хв, співвідношеннях фаз 1:5 і 1:10. Результати досліджень показали високу титровану кислотність отриманих екстрактів. Для більшості експериментальних точок велика кислотність в екстрактів, одержаних при співвідношеннях фаз 1:5. Вихід кислот при низьких температурах екстракції (100 - 120<$E symbol Р>C) субкритичною водою можна порівняти з кількістю кислот у вихідному шроті, одержуваних промиванням солодких вичавок гарячою водою. При більш високих температурах (>> 120<$E symbol Р>C) органічних кислот утворювалося до 2 - 3 разів більше, ніж при кислотному гідролізі деревини при 160 - 180<$E symbol Р>C. Індекс рубрикатора НБУВ: Л874.023
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ Повний текст Наукова періодика України Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|