Жигунов Д. О. Особливості використання голозерного вівса та голозерного ячменю при розробці нових високоякісних продуктів харчування на зерновій основі / Д. О. Жигунов, С. М. Соц, І. О. Кустов // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2017. - 23, 5 (ч. 2). - С. 200-207. - Бібліогр.: 13 назв. - укp.Досліджено режими шліфування, воднотеплової обробки і їх вплив на вихід шліфованого і плющеного ядра. В ході проведення досліджень розроблено технологічну схему переробки голозерного вівса та голозерного ячменю в крупи, пластівці, суміші круп і пластівців. Технологія включає очищення зерна від домішок, воднотеплову обробку, шліфування, сортування продуктів шліфування, воднотеплову обробку шліфованого ядра, змішування, плющення підсушування та контроль готової продукції. Завдяки відмінності в характеристиках, особливо формі зерна, переробку голозерного вівса та голозерного ячменю здійснюють без фракціонування на двох паралельних лініях. Зерно очищують від домішок та при необхідності (вологість зерна менше 12 %) направляють на етап воднотеплової обробки, де його зволожують підігрітою до 60<$E symbol Р>C водою до вологості не більше 14 % та направляють на шліфування. Рекомендовані режими виробництва надають змогу одержати крупи та пластівці, що зберігають підвищений вміст біологічно активних речовин - білка (до 15 %), <$E beta>-глюканів (до 7 %), які, у свою чергу, можливо використовувати як круп'яну основу для подальшого виробництва зернових продуктів. Індекс рубрикатора НБУВ: Л821.4
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ Повний текст Наукова періодика України Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|