Захарченко О. В. Тенденції розвитку та напрямки підвищення конкурентоспроможності виробництва зерна на сільськогосподарських підприємствах / О. В. Захарченко // Вісн. Харків. нац. техн. ун-ту сіл. госп-ва ім. П. Василенка. - 2015. - Вип. 162. - С. 139-147. - Бібліогр.: 8 назв. - укp.Визначено місце і роль зернового господарства в системі агропродовольчого комплексу. Розглянуто основні тенденції виробництва зернових культур в сільськогосподарських підприємствах, зокрема в агрохолдингах. Досліджено основні проблеми, що стримують розвиток зерновиробництва. Проведено розрахунок втрат урожаю зернових культур від недостатності технічного забезпечення з врахуванням фактичної і біологічної урожайності. На основі фактичного стану виробництва зерна в сільськогосподарських підприємствах наведено прогнозні показники виробництва зерна в розрізі культур. Наведено шляхи нарощування обсягів виробництва зерна, зокрема впровадження ресурсозберігаючих технологій (mini-till, no-till, органічна тощо). Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)325.151.0-13
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж61599 Пошук видання у каталогах НБУВ Повний текст Наукова періодика України Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|