РЕФЕРАТИВНА БАЗА ДАНИХ "УКРАЇНІКА НАУКОВА"
Abstract database «Ukrainica Scientific»


Бази даних


Реферативна база даних - результати пошуку


Вид пошуку
Пошуковий запит: (<.>ID=REF-0000702220<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1

Bozhko N. 
Development of meat-containing minced semi-finished products based on the locally produced raw materials / N. Bozhko, V. Tischenko, V. Pasichnyi, M. Polumbryk, O. Haschuk // Вост.-Европ. журн. передовых технологий. - 2018. - № 4/11. - С. 49-54. - Бібліогр.: 34 назв. - англ.

Наведено результати досліджень розроблених м'ясомістких напівфабрикатів (ММПФ) і проаналізовано результати, які підтверджують можливість комбінування м'яса качки і м'яса прісноводної риби в рецептурі ММНФ шляхом повної заміни в рецептурах свинини та яловичини. Комбінування в рецептурах ММНФ м'яса качки та м'яса прісноводної риби надало можливість отримати модельні фарші з високими функціонально-технологічними властивостями: значення волого зв'язувальної здатності до 81,54 %, вологоутримувальної здатності до 76,47 %, емульгувальної здатності до 98,0 %, стабільності емульсії до 69,49 %, що є вищими в порівнянні з напівфабрикатами на основі традиційних видів м'яса. Сенсорна оцінка якості розроблених напівфабрикатів підтвердила високу якість органолептичних показників і відповідність вимогам, що регламентуються стандартам для традиційних січених напівфабрикатів, згідно з характеристиками для даного сегменту продукції. Введення до складу рецептур м'яса качки та м'яса прісноводної риби не вплинуло негативно на мікробіологічну безпеку комбінованих виробів, що підтверджується показниками КМАФАМ та відсутністю БГКП у готовій продукції. За комплексом показників для подальшого вивчення обрано зразок N 2, який містив м'ясо качки та м'ясо сріблястого карася. Сполучення різних видів сировини регіонального походження в рецептурі м'ясомістких посічених напівфабрикатів надає можливість отримати продукт із високим вмістом незамінних амінокислот. Січені напівфабрикати з комбінуванням м'яса качки та сріблястого карася мають значення амінокислотного скору, який за вмістом треоніну, триптофану, фенілаланіну+тирозину, лейцину та ізолейцину перевищує "еталонний" білок і знаходиться у межах 115,75 - 156,01 %. Ліпіди м'ясомістких комбінованих напівфабрикатів характеризуються високою біологічною ефективністю жирно-кислотного складу завдяки високому вмісту МНЖК і ПНЖК, та оптимальному співвідношенню omega-3 і omega-6 ПНЖК (1:7).


Індекс рубрикатора НБУВ: Л924

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24320 Пошук видання у каталогах НБУВ 
Повний текст  Наукова періодика України 
Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
(cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
 
Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського
Відділ наукового формування національних реферативних ресурсів
Інститут проблем реєстрації інформації НАН України

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського