Ратич І. Б. Вплив різного рівня жиророзчинних вітамінів у складі ячмінно-бобових раціонів курей на процеси ПОЛ та несучість / І. Б. Ратич, А. В. Гунчак, О. М. Стефанишин, В. О. Кисців, Б. Б. Лісна, У. А. Мартинюк, С. І. Коретчук // Наук.-техн. бюл. Держ. н.-д. контрол. ін-ту вет. препаратів та корм. добавок і Ін-ту біології тварин. - 2017. - Вип. 18, N 2. - С. 46-52. - Бібліогр.: 7 назв. - укp.Досліджено вплив структури раціону для курей-несучок, вмісту в ньому сирого жиру і вітамінів А, Д3, Е на продуктивність птиці та концентрацію продуктів пероксидації ліпідів у крові й тканинах печінки. Показано, що зміна раціону годівлі, а саме переведення курей-несучок зі стандартного на ячмінно-бобовий раціон впливає на продуктивність та антиоксидантну систему захисту їх організму. Зокрема, встановлено зниження несучості курей (на 9,71 %) на тлі підвищення в крові кількості дієнових кон'югатів (на 19,6 %), гідропероксидів ліпідів (у 2,4 разу) і ТБК-активних продуктів (на 43,7 %). Тоді як додаткове введення до ячмінно-бобового раціону водорозчинної форми комплексу вітамінів, а саме: 266,67 МО вітаміну А, 33,33 МО вітаміну Д3, та 0,1 мг вітаміну Е (на голову щодоби) нівелює негативний вплив зміни раціону годівлі. Зокрема, спостерігається зниження вмісту дієнових кон'югатів, гідропероксидів ліпідів і ТБК-активних продуктів у крові несучок. Індекс рубрикатора НБУВ: П682-451.22
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж72108 Пошук видання у каталогах НБУВ
Повний текст Наукова періодика України Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) ![](/irbis_nbuv/images/info.png) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|