Panchak L. V. Russulaceae family mushrooms lectins: function, purification, structural features and possibilities of practical applications = Лектини грибів родини Russulaceae: функції, очищення, структурні особливості та можливості практичного застосування : (a rev.) / L. V. Panchak // Biotechnologia Acta. - 2019. - 12, № 1. - С. 29-38. - Бібліогр.: 38 назв. - англ.Мета роботи - представлення результатів власних досліджень і досліджень інших авторів, що стосуються лектинів грибів родини Russulaceae, які, незважаючи на широке поширення, на сьогодні є погано досліджені. Більшість робіт повідомляє лише про визначення гемаглютинуючої активності та виділення лектинових препаратів зі свіжих плодових тіл грибів даної родини. Наведено інформацію про фізіологічну роль лектинів у грибах, перелік видів грибів родини Russulaceae, протестованих на гемаглютинуючу активність, а також процедуру очистки, структуру молекули та вуглеводну специфічність виділених лектинів. Розглянуто найбільш ефективні методи очищення лектинів родини Russulaceae. Висока лабільність молекули пояснює втрату активності цих лектинів під час очищення з сировини з використанням стандартних процедур, а також причину, чому ці лектини не одержували з сушених плодових тіл. Також описано практичне застосування лектинів грибів родини Russulaceae в медико-біологічних дослідженнях. Індекс рубрикатора НБУВ: Е521.561.22RUS*72 + Е50*725.39
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж100178 Пошук видання у каталогах НБУВ
Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|