РЕФЕРАТИВНА БАЗА ДАНИХ "УКРАЇНІКА НАУКОВА"
Abstract database «Ukrainica Scientific»


Бази даних


Реферативна база даних - результати пошуку


Вид пошуку
Пошуковий запит: (<.>ID=REF-0000707337<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1

Teresa F. A. 
Fermentation of sugarcane bagasse hydrolysates by Mucor indicus = Ферментація гідролізатів жому цукрової тростини з використанням Mucor indicus / F. A. Teresa // Biotechnologia Acta. - 2019. - 12, № 2. - С. 71-78. - Бібліогр.: 20 назв. - англ.

Мета дослідження - проаналізувати ферментабельність жому прегідролізату цукрової тростини за допомогою Mucor indicus. Прегідролізати було одержано шляхом кислотного гідролізу жому цукрової тростини й детоксифіковано перед ферментацією. Штам форми адаптовано до інгібіторів, які містяться у прегідролізатах. Виробництво етанолу й споживання цукру досліджено за аеробних умов та обмеження доступу кисню. Для оригінального штаму споживання цукру було неповним, а етанол вироблявся з виходом <$E0,39~symbol С~(0,02)> г г<^>-1. Збільшення толерантності M. indicus до інгібіторів сприяло 100 %-й ферментації з повним споживанням глюкози. Найбільший рівень споживання ксилози зафіксовано в експериментах з аеробною ферментацією. Етанол був основним продуктом ферментації, і його вихід становив <$E0,41~symbol С~(0,02)> г г<^>-1 за умов обмеження доступу кисню - <$E0,37~symbol С~(0,02)> г г<^>-1 за аеробних умов. Також було досліджено використання не лише моносахаридів, але й інших вуглеводів. Перевагою M. indicus, виявленою під час досліджень, була здатність ферментувати пентози, гексози й олігосахариди.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л842.093 + Л614.411

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж100178 Пошук видання у каталогах НБУВ 
  Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
 
Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського
Відділ наукового формування національних реферативних ресурсів
Інститут проблем реєстрації інформації НАН України

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського