Teresa F. A. Fermentation of sugarcane bagasse hydrolysates by Mucor indicus = Ферментація гідролізатів жому цукрової тростини з використанням Mucor indicus / F. A. Teresa // Biotechnologia Acta. - 2019. - 12, № 2. - С. 71-78. - Бібліогр.: 20 назв. - англ.Мета дослідження - проаналізувати ферментабельність жому прегідролізату цукрової тростини за допомогою Mucor indicus. Прегідролізати було одержано шляхом кислотного гідролізу жому цукрової тростини й детоксифіковано перед ферментацією. Штам форми адаптовано до інгібіторів, які містяться у прегідролізатах. Виробництво етанолу й споживання цукру досліджено за аеробних умов та обмеження доступу кисню. Для оригінального штаму споживання цукру було неповним, а етанол вироблявся з виходом <$E0,39~symbol С~(0,02)> г г<^>-1. Збільшення толерантності M. indicus до інгібіторів сприяло 100 %-й ферментації з повним споживанням глюкози. Найбільший рівень споживання ксилози зафіксовано в експериментах з аеробною ферментацією. Етанол був основним продуктом ферментації, і його вихід становив <$E0,41~symbol С~(0,02)> г г<^>-1 за умов обмеження доступу кисню - <$E0,37~symbol С~(0,02)> г г<^>-1 за аеробних умов. Також було досліджено використання не лише моносахаридів, але й інших вуглеводів. Перевагою M. indicus, виявленою під час досліджень, була здатність ферментувати пентози, гексози й олігосахариди. Індекс рубрикатора НБУВ: Л842.093 + Л614.411
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж100178 Пошук видання у каталогах НБУВ
Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|