Стоянова Л. О. Деякі аспекти актуалізації систем менеджменту якості і безпечності харчових продуктів до вимог нових версій міжнародних стандартів / Л. О. Стоянова, К. Ю. Іващенко // Харч. пром-сть. - 2018. - № 24. - С. 146-156. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.За ініціативи GFSI розроблені нові версії стандартів на системи менеджменту (СМ): ISO 9001:2015 "Системи менеджменту якості. Вимоги" та ISO 22000:2018 "Системи менеджменту безпечності харчових продуктів. Вимоги до будь-якої організації у харчовому ланцюзі". Нові версії стандартів включають ряд змін, які призначені для зручності читання та розуміння, і деякі суттєві зміни в частині методології розробки і функціонування СМЯ і СМБХП, які полегшують їх інтеграцію в єдину СМЯ і БХП. В обох стандартах введено поняття "контекст організації" як сукупності зовнішніх і внутрішніх факторів, які можуть впливати на підхід організації до своєї продукції, взаємодії з усіма зацікавленими сторонами, інвестицій тощо. Суттєвою зміною в нових версіях обох стандартів є акцент на лідерстві, заміна "відповідальності керівництва" на активне "лідерство". Для актуалізації чинних СМ до вимог нових версій стандартів визначено трирічний перехідний період. Індекс рубрикатора НБУВ: Л80я86 + У9(4УКР)306.7-823.2-212.1
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ
Повний текст Наукова періодика України Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) ![](/irbis_nbuv/images/info.png) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|