Polischuk I. M. The study of saponins of the raspberry cake alcoholic extract by HPLC = Дослідження сапонінів спиртового екстракту зі жмиху плодів малини звичайної методом ВЕРХ / I. M. Polischuk, M. A. Komisarenko, M. Yu. Golik, T. V. Upyr // Вісн. фармації. - 2018. - № 4. - С. 24-27. - Бібліогр.: 12 назв. - англ.Мета роботи - дослідження сапонінів етанольного екстракту зі жмиху плодів малини звичайної. Об'єктом дослідження був екстракт, одержаний зі жмиху плодів R. idaeus. Дослідження сапонінових сполук проводили методом ВЕРХ. В екстракті були виявлені такі сапоніни: еускапова кислота (0,24 %), торментинова кислота (0,14 %), лупеол (0,65 %). Ці сполуки становлять інтерес для фармації і медицини як речовини з онкопротекторною і гепатопротекторною активністю. Висновки: вивчений якісний і кількісний склад сапонінів екстракту зі жмиху плодів малини. Результати вказують на перспективність створення нових лікарських засобів на основі біологічно активних речовин зі жмиху плодів малини, а також на необхідність більш глибокого вивчення фенольних сполук даного виду сировини. Індекс рубрикатора НБУВ: Р281.81 + Р282.111 + Л663.11
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж14678 Пошук видання у каталогах НБУВ Повний текст Наукова періодика України Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|