Мацук Ю. А. Обгрунтування технології снеків з використанням м'ясного сушеного напівфабрикату / Ю. А. Мацук, І. М. Марченко, В. М. Пасічний, А. І. Маринін // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2018. - 24, № 5. - С. 189-194. - Бібліогр.: 12 назв. - укp.Розроблено технології снеків із використанням м'ясного сушеного напівфабрикату, визначено фізико-хімічні властивості та харчову цінність готових виробів, а також перспективи використання продукції. Об'єкт дослідження - технологія снекових виробів із використанням м'ясного сушеного напівфабрикату. Під час проведення дослідження було застосовано органолептичні, фізико-хімічні та розрахункові методи. Розроблена технологія виробництва снеків із використанням м'ясного сушеного напівфабрикату, визначені фізико-хімічні показники якості готових виробів (вміст вологи, білка, жиру, вуглеводів, сахарози, золи, солі, pH, намочуваність). Вміст вологи розроблених виробів є меншим за контрольний зразок на 0,5 - 1 %, вміст білка більший на 8,8 - 9,5 %, намочуваність готових виробів менша на 4,9 - 8,6 %, вміст солі не перевищує допустимі норми. Розраховано енергетичну цінність розроблених виробів. Доведено доцільність використання МСН у технології снеків. Вироби можуть розглядатися як повноцінний прийом їжі, а також продукція з високим вмістом білка. Проведені дослідження показують, що снеки з використанням м'ясного сушеного напівфабрикату можуть бути рекомендованими для виготовлення на харчових виробництвах. Індекс рубрикатора НБУВ: Л97 + Л994
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|