РЕФЕРАТИВНА БАЗА ДАНИХ "УКРАЇНІКА НАУКОВА"
Abstract database «Ukrainica Scientific»


Бази даних


Реферативна база даних - результати пошуку


Вид пошуку
Пошуковий запит: (<.>ID=REF-0000710681<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1

Бурдо О. Г. 
Дослідження впливу режимних і конструктивних параметрів при обробці в'язких та дисперсних продуктів в апаратах на базі ротаційних термосифонів / О. Г. Бурдо, І. В. Безбах, О. В. Зиков, С. В. Шишов // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2018. - 24, № 6. - С. 80-89. - Бібліогр.: 7 назв. - укp.

У роботі використано принципово новий спосіб розв'язання складної науково-технічної проблеми - зменшення питомих витрат енергії під час сушіння дисперсних продуктів, термообробки неньютонівських рідин (НР). Розроблено інноваційні конструкції апаратів для термообробки, випарювання НР, сушіння дисперсних продуктів. Обгрунтовано методики і створено експериментальні стенди для комплексних досліджень процесу випарювання НР, сушіння дисперсних продуктів у апаратах на базі ротаційних термосифонів (РТ). Досліджено вплив конструктивних і режимних параметрів на кінетику процесу випарювання харчових НР, сушіння дисперсних продуктів в апаратах на базі РТ. Наведено результати досліджень, що проведені на експериментальних стендах кафедри процесів обладнання та енергетичного менеджменту Одеської національної академії харчових технологій. За результатами проведених експериментальних досліджень підтверджено, що технічною базою для удосконалення технологій сушіння, концентрування, термообробки можуть стати сучасні способи ефективної теплопередачі - РТ, а також апарати на їх основі. Експерименти випарювання проведено на томатній масі, яблучному пюре в широкому діапазоні параметрів. Під час сушіння дисперсних продуктів одержано термограми, лінії сушіння для пшениці, амаранту, проса, вареного гороху в установці з РТ. Досліджено вплив режимних параметрів на коефіцієнти тепловіддачі. Встановлено, що на інтенсивність тепло- і масопереносу суттєво впливає частота обертання конденсатора, кут його нахилу та фізичні властивості продукту. Встановлено, що апарат із РТ забезпечує коефіцієнти теплопередачі в 4 рази вище, ніж у сучасних апаратах.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л813.1-5 + Л814.4-5

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 
Повний текст  Наукова періодика України 
Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
(cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
 
Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського
Відділ наукового формування національних реферативних ресурсів
Інститут проблем реєстрації інформації НАН України

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського