Sydora N. V. Determination of the quantitative content of procyanidins in hawthorn fruits = Визначення кількісного вмісту проціанідинів плодів глоду / N. V. Sydora, A. M. Коvalyova, I. A. Danylova // Журн. орган. та фармацевт. хімії. - 2018. - 16, вип. 4. - С. 48-51. - Бібліогр.: 10 назв. - англ.Мета дослідження - встановлення кількісного вмісту проціанідинів плодів глоду. Встановлено, що кількісний вміст проціанідинів у плодах Crataegus succulentha Sarg. склав <$E1,45~symbol С~0,02~%>; C. prunifolia Sarg. - <$E1,24~symbol С~0,05~%>; C. pseudokyrtostila Klok. - <$E1,15~symbol С~0,03~%>; C. leiomonogyna Klok. - <$E1,28~symbol С~0,04~%>; C. arnoldii Sarg. - <$E1,38~symbol С~0,02~%>; C. submollis Sarg. - <$E1,37~symbol С~0,03~%>; C. mollis Sarg. - <$E1,48~symbol С~0,01~%>. Вміст проціанідинів у сировині визначали за допомогою спектрофотометричного методу у перерахунку на ціанідину хлорид. Оптичну густину випробовуваного розчину вимірювали за довжини хвилі 545 нм. Дослідження проводили на спектрофотометрі Thermo Fisher Scientific model EVOVUTION 60S. Висновки: досліджено проціанідини плодів 7 неофіційних видів роду Crataegus L. Встановлено, що усі досліджені зразки відповідають вимогам ДФУ та EuPh за показником "Кількісне визначення проціанідинів", який повинен бути не менше 1 %. Індекс рубрикатора НБУВ: Е50*725.11 + Р282.111 глід
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж24793 Пошук видання у каталогах НБУВ Повний текст Наукова періодика України
Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|