РЕФЕРАТИВНА БАЗА ДАНИХ "УКРАЇНІКА НАУКОВА"
Abstract database «Ukrainica Scientific»


Бази даних


Реферативна база даних - результати пошуку


Вид пошуку
Пошуковий запит: (<.>ID=REF-0000711854<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1

Проців О. 
Організація виробництва кошерного м'яса у Галичині кінця XIX - початку XX ст.: історико-методологічний аспект / О. Проців // Краєзнавство. - 2018. - № 4. - С. 196-210. - Бібліогр.: 208 назв. - укp.

Висвітлено юдейські приписи, що визначали споживання кошерного м'яса (КМ). Описано гуманітарні аспекти під час ритуального забою тварин і вплив органів державної влади на гуманний забій тварин, призначених на ритуальний забій. Висвітлено нормативно-правову базу, яка врегульовувала правила забою під час торгівлі КМ. Описано законодавчі акти, які регулювали ціни на кошерні продукти. Висвітлено ветеринарні аспекти за забою та торгівлі КМ. Проаналізовано практику правозастосування у виробництві та торгівлі КМ. Проведено аналіз цін на КМ та механізми їх регулювання під час воєнних конфліктів. Наведено фірми, які проводили торгівлю кошерною продукцією, та місця на ринках Львова, де була дозволена торгівля КМ. Висвітлено принципи організації забійних пунктів (різниць), які функціонували у Львові та Кракові. Описано методи фальсифікації кошерної харчової продукції, які застосовувались на території Галичини, та правозастосування влади щодо недопущення виробництва фальсифікату.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л92г(4Укр)

Шифр НБУВ: Ж21140 Пошук видання у каталогах НБУВ 
Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
(cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
 
Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського
Відділ наукового формування національних реферативних ресурсів
Інститут проблем реєстрації інформації НАН України

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського