РЕФЕРАТИВНА БАЗА ДАНИХ "УКРАЇНІКА НАУКОВА"
Abstract database «Ukrainica Scientific»


Бази даних


Реферативна база даних - результати пошуку


Вид пошуку
Пошуковий запит: (<.>ID=REF-0000712140<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1

Solomon A. 
Substantiation of the technology for fermented sour-milk desserts with bifidogenic properties / A. Solomon, M. Bondar, A. Dyakonova // Вост.-Европ. журн. передовых технологий. - 2019. - № 1/11. - С. 6-16. - Бібліогр.: 19 назв. - англ.

Розроблено технологію кисломолочних десертів із використанням консорціумів штамів лактобактерій - Lb. acidophilus, S. thermophilus і біфідобактерій - B. bifidum, B. longum, B. adolescentis, стійких до дії інгібіторів - шлункового соку, жовчі, фенолу, хлориду натрію, антибіотиків та молочної кислоти. Для покращання розвитку біфідобактерій, використано біостимулятори. Кількість життєздатних клітин біфідобактерій протягом 6 год ферментації за присутності фруктози зростає з 1 x 10<^>4 до 8,8 x 10<^>9 КУО/см<^>3, лактулози - до 9,9 x 10<^>8 КУО/см<^>3. Для отримання стійкої до розшарування структури з глянцевою поверхнею, використано модифікований крохмаль. Динамічна в'язкість дослідних зразків дорівнює 25 x 10<^>-3 Па-с, кількість життєздатних клітин біфідобактерій - 2,5 x 10<^>10 КУО/см<^>3. Пастеризація за температури 90 +- 2 <^>oC із витримкою 2 хв гарантує безпечність молочної суміші. Розроблено рецептуру і технологію десертних ферментованих продуктів з плодово-ягідним збагачувачем. Отримані згустки синбіотичного продукту є щільними, консистенція однорідною, ніжною, драглеподібною, в міру в'язкою; смак чистим, приємним, з кольором, присмаком і запахом плодово-ягідного наповнювача. Після 10 діб зберігання кількість життєздатних клітин біфідобактерій становить 1,5 x 10<^>10 КУО/см<^>3, після 15 - 9,5 x 10<^>9 КУО/см<^>3, що значно перевищує встановлений стандартом необхідний рівень біфідобактерій у кисломолочних продуктах. Оптимальним терміном зберігання десертних продуктів за температури 3 +- 1 <^>oC без зміни реологічних властивостей є 15 діб. Використання кисломолочних десертів із біфідогенними властивостями розширює асортимент продуктів, здатних нормалізувати дисбаланс кишкового мікробіоцинозу в організмі людини та стимулювати власну мікрофлору кишечника.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л955.4

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24320 Пошук видання у каталогах НБУВ 
Повний текст  Наукова періодика України 
Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
(cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
 
Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського
Відділ наукового формування національних реферативних ресурсів
Інститут проблем реєстрації інформації НАН України

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського