РЕФЕРАТИВНА БАЗА ДАНИХ "УКРАЇНІКА НАУКОВА"
Abstract database «Ukrainica Scientific»


Бази даних


Реферативна база даних - результати пошуку


Вид пошуку
Пошуковий запит: (<.>ID=REF-0000714282<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1

Зінов'єв С. Г. 
Якість шпику та жирно-кислотний склад м'яса свиней за використання у їх раціонах ГМ-сої / С. Г. Зінов'єв, С. А. Манюненко, Д. О. Біндюг // Наук.-техн. бюл. Держ. н.-д. контрол. ін-ту вет. препаратів та корм. добавок і Ін-ту біології тварин. - 2018. - Вип. 19, N 2. - С. 16-23. - Бібліогр.: 18 назв. - укp.

Досліджено вплив повножирової екструдованої генетично модифікованої сої (RR, GTS 40.3.2) на фізико-хімічні показники якості шпику та жирнокислотний склад м'яса молодняку свиней. Встановлено, що сало свиней, що одержували ГМ-сою, містило на 15,38 % більше загальної вологи, коефіцієнт рефракції був вищим (1,4585 проти 1,4573), тоді коли температура плавлення навпаки, була меншою на <$E1,37~symbol Р roman C>. Ці дані підтверджуються зміною жирно-кислотного складу м'яса свиней. Так, за використання ГМ-сої у раціонах свиней зменшується вміст насичених жирних кислот на 1,657 % та відповідно зростає ненасичених. Змінилось співвідношення між ненасиченими та насиченими жирними кислотами, а саме зросло на 7,09 %, знизилось між лінолевою та ліноленовою кислотами на 15,05 %, а між лінолевою та олеїновою зросло в двічі. Спостерігається також зростання співвідношення між олеїновою та стеариновою кислотами з 4,936 до 5,760, що вказує на прискорення у них процесу ліпогенезу. Таким чином, згідно одержаних результатів виявлено незначний вплив ГМ-сої на обмін ліпідів у свиней.


Індекс рубрикатора НБУВ: П213.6-319.86 + П65-у51.2 + Л92-923

Рубрики:
 Соя 

Шифр НБУВ: Ж72108 Пошук видання у каталогах НБУВ 
Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
(cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
 
Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського
Відділ наукового формування національних реферативних ресурсів
Інститут проблем реєстрації інформації НАН України

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського