Stepanov Yu. M. Characteristics of the gut microbiota and the content of short-chain fatty acids in patients with irritable bowel syndrome = Характеристика стану кишкової мікрофлори та вмісту коротколанцюгових жирних кислот у хворих із синдромом подразненого кишечника / Yu. M. Stepanov, I. Ya. Budzak, I. A. Klenina // Гастроентерологія. - 2019. - 53, № 3. - С. 178-181. - Бібліогр.: 13 назв. - англ.Розглянуто питання, пов'язані з кишковою мікрофлорою та коротколанцюговими жирними кислотами у хворих із синдромом подразненого кишечника. Встановлено, що концентрація оцтової, пропіонової, масляної кислот у калі є вищою у хворих із синдромом подразненого кишечника з діареєю порівняно з хворими без діарейного синдрому. У 83,3 - 88,9 % хворих із різними формами синдрому подразненого кишечника спостерігаються дисбіотичні зміни; у пацієнтів із діарейною формою частіше відзначається знижений вміст біфідобактерій та, особливо, лактобактерій. Виявлена певна взаємозалежність між концентрацією коротколанцюгових жирних кислот та вмістом біфідобактерій, лактобактерій, кандидозної та умовно-патогенної флори. Індекс рубрикатора НБУВ: Р413.3 + Р264.863
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж63141 Пошук видання у каталогах НБУВ
Повний текст Наукова періодика України Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) ![](/irbis_nbuv/images/info.png) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|