Плюта О. П. Українська кухня: передумови виникнення і трансформації / О. П. Плюта // Укр. культура: минуле, сучасне, шляхи розвитку. Напрям: Культурологія : наук. зб.. - 2017. - Вип. 25. - С. 195-200. - Бібліогр.: 16 назв. - укp.Дослідження є однією з перших спроб виробити комплексне уявлення про передумови виникнення і трансформації української кухні. Національна кухня є специфічним продуктом культури Нового часу, пов'язаним із певними соціально-політичними трансформаціями і змінами в структурах світосприйняття. Зроблено висновок, що національна кухня відгукується на вимоги нової культурної епохи, зберігаючи риси традиційного способу трансляції, специфіка української кухні обумовлена поліетнічним характером українського суспільства, адже, сформувавшись у середині ХIХ ст. як синтез регіональних народних страв і їх інтерпретацій, національна кухня продовжила розвиватися шляхом асиміляції етнічних гастрономічних традицій. Індекс рубрикатора НБУВ: Ч111.172 + Л997(4УКР)
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж69407 Пошук видання у каталогах НБУВ Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|