РЕФЕРАТИВНА БАЗА ДАНИХ "УКРАЇНІКА НАУКОВА"
Abstract database «Ukrainica Scientific»


Бази даних


Реферативна база даних - результати пошуку


Вид пошуку
Пошуковий запит: (<.>ID=REF-0000721054<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1

Буяльська Н. 
Використання йодовмісних добавок у виробництві хлібобулочних виробів оздоровчого призначення / Н. Буяльська, В. Воєдило, Н. Денисова // Техн. науки та технології. - 2019. - № 2. - С. 137-144. - Бібліогр.: 19 назв. - укp.

Забезпечення населення йодом - одне з найважливіших завдань у багатьох країнах, у тому числі в Україні. Збагачення продуктів харчування йодом сприяє його вирішенню. Збагачення хлібобулочних виробів йодом є перспективним напрямком. Однак воно все ще не має широко застосування через нестачу даних. Проблемі дефіциту йоду присвячені роботи багатьох вітчизняних і закордонних учених. Недостатньо вивчені питання ефективності застосування різних йодовмісних добавок і їх впливу на органолептичні й фізико-хімічні показники якості хлібобулочних виробів. Асортимент хлібобулочних виробів, збагачених йодом, вимагає подальшої розробки. Мета роботи - дослідження впливу йодовмісних добавок на органолептичні і фізико-хімічні показники якості хлібобулочних виробів із пшеничного борошна для підвищення харчової цінності хліба і виробництва виробів оздоровчого призначення. Науково обгрунтовано та експериментально доведено доцільність застосування йодовмісних добавок "Йодактив" і "Ламінарія" в технології хлібобулочних виробів з метою поліпшення їх якості, підвищення харчової цінності та надання готовим виробам оздоровчих властивостей. За результатами фізикохімічних і органолептичних досліджень встановлено, що досліджувані зразки хліба із вмістом добавки "Йодактив" в кількості 0,13 г і "Ламінарія" в кількості 0,5 г до маси борошна мають кращі показники якості. Висновки: вживання хліба з оптимальними концентраціями добавок "Йодактив" і "Ламінарія" забезпечує споживання приблизно 55 мкг йоду, або 37 % від його рекомендованої добової дози.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л837.2-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж101341 Пошук видання у каталогах НБУВ 
Повний текст  Наукова періодика України 
Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
(cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
 
Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського
Відділ наукового формування національних реферативних ресурсів
Інститут проблем реєстрації інформації НАН України

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського