Харгелія Д. Д. Технологія оздоровчого ферментованого напою на основі цукрового сорго : автореф. дис. ... канд. техн. наук : 05.18.05 / Д. Д. Харгелія; Нац. ун-т харч. технологій. - Київ, 2016. - 20 c. - укp.Розроблено технології оздоровчого ферментованого напою на основі нетрадиційної сировини цукрового сорго (ЦС), яка є цінним джерелом біологічно активних речовин (БАР). Експериментально визначено оптимальне дозування та тривалість дії ферментних препаратів амілолітичної та цитолітичної дії для гідролізу високомолекулярних вуглеводів соку й одержання сусла високої якості. Встановлено режим пастеризації сусла, який забезпечує нормовані фізико-хімічні, мікробіологічні показники сусла та максимальне збереження БАР вихідної сировини. Визначено оптимальне співвідношення розбавленого концентрату яблучного соку та сусла з соку ЦС в рецептурі ферментованих напоїв. Підібрано раси дріжджів і розроблено оптимальний режим зброджування сусла з соку ЦС і сусла з частковою заміною концентратом яблучного соку. Визначено вміст летких побічних продуктів бродіння у дистилятах ферментованих напоїв, зброджених різними расами дріжджів, і встановлено їх вплив на смак та аромат напоїв. Проведено комплексне оцінювання харчової цінності ферментованих напоїв на основі ЦС і доведено їх оздоровчі властивості. Розроблено проект нормативної документації на ферментовані напої. Індекс рубрикатора НБУВ: Л883
Рубрики:
Шифр НБУВ: РА424118 Пошук видання у каталогах НБУВ Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|