РЕФЕРАТИВНА БАЗА ДАНИХ "УКРАЇНІКА НАУКОВА"
Abstract database «Ukrainica Scientific»


Бази даних


Реферативна база даних - результати пошуку


Вид пошуку
Пошуковий запит: (<.>ID=REF-0000726060<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1

Кузьменко І. О. 
Формування споживних властивостей натуральних консервів з овочево-фруктової сировини : автореф. дис. ... канд. техн. наук : 05.18.15 / І. О. Кузьменко; Київ. нац. торг.-екон. ун-т. - Київ, 2016. - 25 c. - укp.

Науково обгрунтовано спосіб одержання натуральних біологічно цінних полікомпонентних консервів шляхом комбінування овочевої та фруктово-ягідної сировини з високим вмістом органічних кислот, які здатні забезпечити pH консервів нижче 3,8. Низька активна кислотність дає змогу застосовувати ощадливу термічну обробку продукту, сприяє кращому збереженню природних властивостей сировини та гарантує мікробіологічну безпечність консервів упродовж тривалого терміну зберігання. Запропоновано спосіб одержання низькокалорійних натуральних консервів із поліпшеними споживними властивостями для усіх груп споживачів, що реалізований через систему критеріїв відбору сировини, правил її підготовки, комбінування, оптимізацію рецептурного складу та вдосконалену технологію виробництва. Представлено результати, які підтверджують антиоксидантну дію поліфенолів фруктово-ягідної сировини щодо окиснення вітаміну С і β-каротину в гарбузово-айвових і кабачково-аличевих консервах і достатню консервуючу здатність природних органічних кислот сировини. Вивчено вплив фруктози та цукру білого в різних концентраціях на стабільність окремих фракцій поліфенольних сполук у складі консервів. Досліджено закономірності зміни споживних властивостей натуральних консервів за органолептичними, фізико-хімічними, мікробіологічними, структурно-механічними показниками впродовж тривалого часу зберігання з метою встановлення гарантійного терміну придатності їх для споживання. Визначено соціальну ефективність, розраховано економічний ефект від виробництва та реалізації натуральних консервів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л961.4 + Л961.6

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА424936 Пошук видання у каталогах НБУВ 
Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
(cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
 
Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського
Відділ наукового формування національних реферативних ресурсів
Інститут проблем реєстрації інформації НАН України

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського